Снимка: БГНЕС

Затягат мерките в поставения под карантина ромски квартал в Ямбол. От зоната не се позволява излизане дори и за отиване до работното място.

Постепенно се успокоява ситуацията в областната болница, където през последното денонощие няма приети пациенти с коронавирус, съобщи БНР.

Още по темата

През пунктовете около ромския квартал ще може да се излиза единствено за лекарска помощ и до аптека.

Необходимо е движението от зоната да бъде максимално ограничено, тъй като само за няколко дни са установени над 200 контактни на заразени с Коронавирус, уточни областният управител Димитър Иванов:

“И за да няма напрежение и сред техните колеги, затова предприехме и това действие, със съгласието и на работодателските организации тук в Ямбол, няколко дни тези хора да останат вкъщи, за да наблюдаваме симптоматиката през следващите дни и да има спокойствие“.

Въпреки че COVID-19 отделенията в областната болница са пълни, обстановката в лечебното заведение  постепенно се успокоява, каза по-рано зам. – директорът д-р Валентин Вълчев:

„Добрата новина е, че има няколко отрицателни проби. Единият в инфекциозно, няколко пациенти в белодробното отделение ще бъдат извадени съответните отделения“.

Три са положителните проби от днес и с тях общият брой става 70 за областта.

Д-р Вълчев коментира решението на кмета на Ямбол Валентин Ревански да бъде извършена дезинфекция от въздуха в ромския квартал заради огнища на коронавирурс.

„Моят коментар в тази ситуация би бил следният - в нетрадиционна обстановка трябва да използваме нетрадиционни средства, така че все пак да дезинфекцираме улиците, къщите на тези хора, което пак е крачка в правилната посока“.

От близо седмица ромският квартал е под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase