fallback

Ивайло Пенчев има нужда от кръводаряване, ще премине през гръбначна операция. Това съобщи бизнесменът във Facebook.  Вчера ултралекият му двуместен самолет се разби на летище Лесново.

Oще по темата

Пенчев обяснява, че е с рядка кръвна група, а в банката има около 200-300 грама.

„Молбата ми е някой ако може да източи някой грам за мое здраве пък аз ще почерпя“, пише той.


Самолетът на съдружника в Walltopia Ивайло Пенчев се е сринал от 5 метра височина на пистата на летището в Лесново. Това разказа Христо Христов, шеф на звеното за разследване на авиационни произшествия.

В събота към 13,10 ч той е излетял от малкия аеропорт с ултралекия си двуместен "Скайлидер 600“. Три минути и двайсет-трийсет секунди след това е съобщил на координатора на летището, че се връща, защото има проблем в двигателя.

При завой за на летището машината се срива от 5 метра, удря ляво полукрило, винта и се провлачва по асфалта 25-30 метра. На пистата има следи от удара на полукрилото.

Христов каза, че в понеделник ще назначи комисия, която да разследва това авиопроизшествие. Той отказва да коментира какви са причините за него, защото предстои преглед на компютъра, на системи, дали няма запушване на някои тръбопроводи, ще се гледат документи. Според него двигателят е работел.

Шефът на разследващото звено каза, че от 2001 г. има 53 случки с леки и утралеки самолети у нас. Пикът е бил миналата година, когато те са 14.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

Старец

преди 3 години

Да ти дам малко кръв от моята, но как да стане, като преди няколко седмици ме отписа от този свят!?

242

Анонимен

преди 3 години

До Все с РушветиЗорът е, че такива стават все по-бигати и започват да си имат изцяло техни болници.

241

Анонимен

преди 3 години

До ЗозоТе са му помогнали вече. Целият панаир е шашма. Пускат ги такива, най-редовно, после се следят социални мрежи и прочи, а ако някой работим изцепи нещо, дето не се харесва, го уволнят. Ти сериозно ли си мислил, че човек с пазарите, да държи ламборджинита в офиса си, няма да сина 1000 лева, дето в тая криза всеки втори ще се навие, да му даде кръв за тях?!?

fallback