Снимка: БГНЕС
fallback

Черноморският комплекс "Албена" вдигна бариерите за посетители и вече е достъпен за разходки заедно с националния резерват "Балтата", който е разположен на негова територия, съобщават от ваканционното селище.

В "Балтата" на площ от 205 хектара се извисява най-северната лонгозна гора в Европа, която е дом на полски бряст и остролистен ясен, на летен дъб, полски клен, дива круша, бяла топола и върба, и още редица дървесни видове, припомнят от курортния комплекс.

В крайречната гора екомаршрути водят туристите до две кули за наблюдение на редки птици и животни, а дървена пътека, дълга 70 метра, навлиза в устието на река Батовска. Туристически маршрут свързва курорта и с близкото село Кранево.

"Албена" скоро ще бъде достъпна и за спортисти с отварянето на централните тенискортове от 12 май, допълват от ваканционното селище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

бай онзи

преди 4 години

https://youtube/watch?v=1x6gsTuzKiMНай-хубавият плаж според мен в БГ ...И зелено :)

18

Анонимен

преди 4 години

Никой не е подарявал нищо! Откраднаха я! Правейки си удобни закони ! От данъците е строена , труда е доброволен , дядовците и бащите ни светла им памет са работили там за децата и внуците ! Не да им плащаме вход , те трябва на нас да ни плащат .Има история на курорта , има подробна информация , историята не лъже, колкото и да я изопъчават.Пак повтарям Албена е на добруджанци и винаги е била тяхна !

17

сдсдсд

преди 4 години

Важното е Краси Станеv да събере пари за още един хеликоптер - имам си виличка във вилната зона преди Балчик там и ходя на заливчето преди първи ***- грам не се оплаквам ,че няма да има хора тази година :) Вие се спасявайте :D

fallback