Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Дори в България тези мерки да ги нямаше, щеше да има икономически проблеми, както в целия ЕС. Това каза за БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов за икономическите мерки срещу кризата заради пандемията от COVID-19.

"7,4% е спадът, който се очаква за българската икономика. Очаква се последните три месеца да има завъртане на икономиката, но растеж ще има 2021 г. Имаме средносрочни и дългосрочни мерки. Дългосрочните са да върнем икономиката, там, където беше преди няколко месеца. Разработваме план за помощ на не-микро предприятия. Ще трябва да направим всичко възможно да върнем бизнеса, да предоставим средства, за да могат фирми да станат по-конкурентоспособни", каза той пред БНТ.

Oще по темата

"Хората няма да се върнат по заведенията, докато не се уверят, че има заплати", добави той.

"Мярката 60/40 беше от първите, много хора я отричаха. Тя ще даде ефект за 150 хил. човека към момента. Тя винаги може да претърпи разделение. Тази мярка е за тези, които я приемат. При една криза трябва да имаме готовност бюджетът да обезпечи всички социално", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 3 години

Значи британската икономика ще се свивала 14 % а Бг икономика ще се свивала 7 % :) :) :) Демек сме по добре от Великобритания? Да имам ждурналистите на хаджи Бойко пишат глупостите които им нареди

22

Анонимен

преди 3 години

Хора та ние не сме излизали от тая криза близо 30г.няма от какво да се плашим .

21

Не се връзва

преди 3 години

Опаааа! Чакай, чакай, господин министър! Нали нашата икономика беше за пример, нали ръстът на БВП беше ненадминат при Боце?! Нали хората се връщаха от чужбина, за да жънат от безкрайните залежи на Гербовата икономика...

fallback