Снимка: БГНЕС
fallback
Денят на храбростта и празникът на Българската армия тази година ще бъде честван в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново с парад на бъдещите офицери. В тържествата участие ще вземат министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 

Над 250 курсанти в шест представителни блока и знаменен взвод, носещ знамената реликви ще участват в празничния марш при закрити врата:

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще приеме военния строй. По време на тържествата ще бъдат произведени 20 артилерийски салюта.

 
Президентyt Румен Радев ще произнесе тържествено слово в София. Той и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще поднесат цветя пред Паметника на незнайния воин.
 
Тази година в Пловдив празникът ще бъде отбелязан с прояви, съобразени с въведените противоепидемични мерки. Полети, демонстриращи бойните способности на военновъздушните ни сили ще се изпълнят в авиобаза "Граф Игнатиево". 
 
Полетите ще започнат 10 минути преди 11 часа. Ще летят самолети МиГ-29 и L-39 както и вертолети Ми-24 и "Кугър".
 

 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

1 патрон струвал 16 Евро каза ББ а са изгърмели 150 000 !Е на това му се вика залудо да пуцаш като на сватба а народа гладен

13

Гробарска оправия

преди 3 години

Преди години /когато бяхме членки на Варшавския договор/ "мощта на армията" нибе сведена до водене на 24 часови бойни действия, докато изчакаме братушките от СССР да дойдат и сложат край на конфликта.Сега ще трябва да си платим през това време на бай Донча за да прати един самолетоносач от 6-ти американски флот в Средиземно море, който да се отклони от пътя си и акостира във варненското пристанище . . .

12

за армия не знам

преди 3 години

Ама генерали-бол!

fallback