Снимка: БГНЕС

Кметът на Перник Станислав Владимиров прогнозира, че водният режим ще бъде отменен през юни.

„Природата е благосклонна в последните два месеца и язовир „Студена“ се пълни с бързи темпове, към днес обемът е над 14 млн. куб. м. Предстоят влажни месеци и се надявам природата да продължи да е благосклонна, за да може язовирът да стигне нужните параметри, които да позволят отмяна на режима. ВиК специалисти казват, че когато язовирът стигне 18 млн. куб. м, не е нужно да сме на воден режим“, посочи той пред БНР.

Още по темата

Между 700 000 и 800 000 куб. м се черпят месечно от „Студена“, приблизително същите параметри идват и от новия водопровод.

Кметът на Перник допълни, че предстои мащабна реконструкция на водопреносната мрежа.

„В квартал „Църква“ е подменена критичната инфраструктура. В близките дни ще започнат реконструкциите в квартал „Изток“ и в централната градска част. Уверенията са, че до ноември тези 60 км, най-належащи, ще бъдат подменени и загубите на питейна вода ще бъдат драстично свалени. Надявам се да влезем в параметри 40-45%, което е добър показател за стандартите на нашата държава“, каза Владимиров.

Коментари Напиши коментар

20

MGS

преди 1 година

До Анонимен 14

Това за Плевен е страхотно, наистина се радвам когато има резултати.

Моето наблюдение е, че когато приватизираха телекома, енергото и ВиК, всеки от новодошлите политици видя, че вече губи прекрасно кранче и веднага започнаха да настройват бабичките за това кой е виновен за всички земни и неземни грехове.
Не казвам, че не си го заслужват, но и не мога да застана на страната на политиците, защото те ще си получат своето, а ние ще сме им били маша.

19

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 12
Ами виж от кога са проектите. От кога се копае при НДК? Софиянски кога бе кмет? Проекти за които са харчени пари. Нищо не е направено и са остарели. Белене и то милиарди за проекти. И нищо. Сградата на ИПК Родина дето я бутнаха. И тя. Намери се някой, който да съживи стари проекти и да ги доведе до край. При Тройната спряха довършването на Тракия. Не се разбраха кой повече да краде.

18

Анонимен

преди 1 година

До Какво
Покрива дневните нужди на Перник. Но ти няма как да го проумееш.