Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Хижите на "Витоша" остават затворени. Забранено е сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи.

Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

"Трябва да знаят, че спирайки от автомобила, трябва да се съобразят с останалите хора, които идват и по пътеката да вървят най-малко на два и половина метра разстояние, като не трябва да се събират на групи и след което трябва да съблюдават и условията, които са по принцип в природен парк "Витоша" - изхвърлянето на боклуците, паленето на огън на нерегламентирано място", каза пред Bulgaria ON AIR директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров.
Oще по темата


Влизането на автомобили е забранено между 11 и 14 часа. Автобуси до планината също няма да пътуват. Въпреки лошото време, в неделния ден не липсваха желаещи да посетят природния парк.

"Няма струпвания, то и времето в момента пречи на повечето хора, но пък от друга страна е добре да се излезе малко на чист въздух сега в това време", каза жителят на София Георги Николов.

Йорданка Георгиева обикаля повече от 35 години пътеките на "Витоша" и е един от първите посетители след падането на забраната.

"Повечето хора не са добре екипирани, на пазара няма хубави дъждобрани и днешният ден не е най-добрият за първа разходка, но мисля, че тук трябва да се спазват правилата, защото иначе ние сами се обричаме", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 4 години

Евасии смешниците! Горския ще гони хората из Витоша, дали са на дистанция.... 😂🤣

27

Анонимен

преди 4 години

Едно семейство може да е 100 души

26

Анонимен

преди 4 години

Значи само членове на семейство могат да ходят на Витоша?! А жените какво да ги правиме, като нямат членове?

fallback