Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изследване на всички домове за възрастни хора от четири области започва в лабораторията за COVID-19 към Медицинския университет в Плевен. Министерството на здравеопазването и доброволни дарители осигуриха PCR тестове за месец напред.

В Регионалната здравна инспекция е изработен план и поетапно от днес започва да обхваща домовете, предаде БНР.

Oще по темата

Професор Славчо Томов -  ректор на Медицинския университет, към който е вирусологичната лаборатория, каза, че „идеята е да бъдат обхванати абсолютно всички, като персонал и като хора, които пребивават в тези домове, но като начало ще бъдат обхванати таргетни групи, за да можем да стартираме този процес и да обхванем повече старчески домове“.

„Във времето може би през следващата седмица, 10-14 дни, смятам, че ще успеем да изпълним и тази задача на Националния оперативен щаб.  Първо област Плевен, област Ловеч, област Габрово, област Велико Търново, тъй като инструкциите на щаба са да бъдат изследвани в старческите домове, да бъдат обхванати от най-близката по територия вирусологична лаборатория,“ каза проф. Томов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Плевенчанин

преди 3 години

Смайващо е да се види в Плевен как пред блоковете вечер хората са насядали и слушат г-н-у-с-н-а чалга. Никой не носи маска. Полицията не взема мерки и цари пълно безхаберие. Спазването на правила е мн трудно за мойте съграждани за жалост

9

Анонимен

преди 3 години

След дъжд качулка ! Ако бяха политици до сега щяха да бъдат тествани веднага но кой му пука за Видин ?

8

gogo

преди 3 години

просто за инфо да ви кажа ,че в Гърция старческите домове затвориха на 05.02.

fallback