Снимка: БГНЕС

Приключиха огледите заради земетресението край Пловдив в петък. Констатацията е, че няма сериозни щети и нови пострадали къщи в Стария град на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината.

През изминалото денонощие не са постъпили нови сигнали за пострадали хора, сгради и инфраструктура след вчерашното земетресение в Пловдив, съобщи след приключване на огледите кметът Здравко Димитров.

"Няма пострадали хора, няма паника, разминахме се с незначителни щети. Направени са огледи на постройките, за които имаме подадени сигнали, но не са установени конструктивни нарушения или опасни пукнатини", коментира той.

Проверка на Общински институт "Старинен Пловдив" е установила, че в резервата няма сериозно засегнати сгради, паднала е само малка част от мазилката на къща "Георги Павлити" (т. нар. Синя къща), която е паметник на културата от местно значение и е в аварийно състояние от години.

Други сериозни конструктивни проблеми с общинските, държавните и частните къщи на територията на Стария град, възникнали в следствие на земетресението, не са констатирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase