Снимка: БГНЕС

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се спира извършването на адресна регистрация по настоящ адрес, съобщиха от общината.

Няма да се издават и удостоверения по настоящ адрес до отмяна на извънредното положение и въведените противоепидемични мерки на територията на страната.

Заповедта е сведена до длъжностните лица в отдел "Гражданска регистрация", кметовете и наместниците на населените места в общината.

Общинският инспекторат ще следи за изпълнението.

Коментари Напиши коментар

6

Гледам Тв

преди 1 година

Тази заповед трябва да се обжалва пред административен съд, защото е незаконна. Съгласно ЗГР всеки е длъжен в 30-дневен срок от настаняване на нов адрес да го регистрира в съответната община или кметство. Кмет не е орган, който може да тълкува или променя закони.

5

Анонимен

преди 1 година

Това не е ли незаконно?

4

ГНЕВЕН

преди 1 година

А защо гербавия пернишки кмет не забрани заплатите?Щом забранява да се изпълняват служебни задължения ,значи трябва да забрани и възнагражденията.
Нормално ли е в една държава с парализирана икономика ,да няма НИТО ЕДИН СЪКРАТЕН ЧИНОВНИК?НИТО ЕДИН НЕ Е НА БОРСАТА.ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ?