Снимка: БГНЕС
fallback

Ясен Попвасилев бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Благоевград. Това стана на извънредна сесия Общинският съвет.

При гласуването кандидатурата му бе подкрепена от 33-ма общински съветници. До този момент той заемаше поста на заместник-кмет по икономика и финанси.

Oще по темата
След като изборът стана ясен, председателят на ОбС Андон Тодоров пожела успешно управление на временния кмет с грижа за благоевградчани и законосъобразно управление.

Ясен Попвасилев ще управлява Благоевград до провеждането на частични местни избори, които вероятно ще бъдат през есента.

До решението се стигна след като Общинската избирателна комисия гласува предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета Румен Томов. Причината е, че той е пропуснал в законовия срок след избирането му за кмет да прехвърли фирмата си и да се заличи от регистрите като търговец.

БНТ съобщи, че бившият вече кмет Румен Томов е внесъл жалба в Административен съд – Благоевград срещу решението на ОИК. По жалбата е образувано дело, заседание по което се очаква следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback