Снимка: Pixabay
26-годишен мъж от Русе е задържан за палеж близо до Добрич, съобщиха от полицията. Установено е, че той е подпалвача на колата на майка си и суха растителност в местността Кобаклъка. Инцидентът е станал в сряда около 19:30 часа. 
 
Екип от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е реагирал на сигнала и хванали подпалвача на местопрестъплението. Пожарникарите успели да потушат пожара в сухата трева. Установено е, че в близост гори и автомобил, марка "Хюндай". Колата е напълно изгоряла. Автомобилът е собственост на майката на задържания. Жената лично е позволила на сина си да управлява автомобила. 
 
На задържания са направени тестове за алкохол и наркотици, но резултатите са отрицателни. Мъжът е от Русе, работи в транспортна фирма като шофьор във Видин. Според работодателя му, напоследък често забравял поръчки, бил разсеян. Извършителя няма криминални проявения, нито психически отклонения, няма и конфликт със семейството си. Родителите му също са изумени от постъпката му.
 
По случая е образувано досъдебно производство. Назначена е среща на задържания с психолози. Изясняват се мотивите за двете престъпления.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase