Снимка: Bulgaria ON AIR

Ново огнище на коронавирус е регистрирано в района на Кюстендил, където новите болни са 13, а при 12 от тях заразата е тръгнала от ТЕЦ "Бобов дол". Почти всички заразени в ТЕЦ "Бобов дол" са работели заедно, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата
 

"12 човека са общо, като 8 от тях са от един цех. Ремонтен персонал от електроцех, явно оттам е гнездото. Още от четвъртък всички са под карантина", каза директорът на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов.

В производствените цехове заразени няма, така че тецът няма да спре работа. Управителят е категоричен, че мерките са на ниво.

Помещенията се дезинфекцират по 3 пъти на ден, мери и се температурата на служителите.

"Раздадени са маски, раздадени са ръкавици, а в момента имаме и от бързите тестове, от които сме направили 70. Сега ще ми докарат и допълнително още 100-200 теста, за да можем да контролираме положението", допълни той.

Заразените работници са от Сапарева Баня и селата Ресилово, Сапарево и Самораново.

"В момента са петима положителни резултати, двама от които са работили в от ТЕЦ "Бобов дол". Техните семейства също са под каратнтина, но все още не са излезли резултатите на всички работещи там", каза кметът на село Ресилово Мариана Доцина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase