Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която въвежда временна забрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни превозни средства, влизащи от Република Турция през следните граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Oще по темата

Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

Забраната е в сила от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април.

Целта е да се осигури спазване на противоепидемичните мерки в началото на мюсюлманския празник Рамазан. Министерството на външните работи на Република България призовава българските граждани да се въздържат от всякакви пътувания, освен ако това не е абсолютно необходимо. Призивът важи и за всички български граждани, които пребивават постоянно в чужбина.

„Отправихме предупреждение към българите да не пътуват при своите роднини в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега отново го правим и в началото на Рамазана. Дори след отпадането на забраната гражданите, пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата“, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя проведе телефонен разговор със своя турски колега Мевлют Чавушоглу, с когото обсъди въвеждането на тези временни мерки, които са в интерес на гражданите и на двете страни. Захариева честити на министър Чавушоглу Деня на националния суверенитет и на детето, както и 100-годишнината от основаването на Великото национално събрание на Република Турция.

Двамата министри изтъкнаха отличния диалог между двете страни и високото оперативно сътрудничество между българските и турските институции в борбата с пандемията и в облекчаването на мерките за гражданите и бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Nomwr 17 ti narece islama rak. Rak data hvane. Viros da nisish kakto kitaicite

23

Анонимен

преди 4 години

Samo da kaja za rapacite ueshti islama. Che Allah ni naudava

22

Анонимен

преди 4 години

Do nomwr 17 q nenarichai islama rak. Rak data hvane. I kitaicite gonarichaha viros..

fallback