Архив: БГНЕС

Гурбетчии, които са се завърнали у нас заради пандемията, масово купуват къщи по селата във Великотърновска област, съобщи Милен Ангелов, собственик на агенция за недвижими имоти в старата столица.

Брокерът се е снабдил с необходимото техническо оборудване и предлага виртуални огледи на недвижимо имущество.

"Няма срив на цените, нито на продажбите. Дори сделките рязко се увеличиха. Гастарбайтерите, които се прибраха, казват, че не е ясно какво ще се случи занапред, дали ще могат отново да заминат в чужбина и затова искат да вложат парите си в имоти. Габровец, който живее и работи в Германия, в момента пък купува недвижимо имущество във великотърновското село Ресен, където смята да живее и да се занимава със земеделие“, споделя пред "Труд" Милен Ангелов.

Брокерът допълва, че бизнесмен инвестира в промишлени помещения около старата столица. Предприемачът купува цехове, които смята да отдава под наем, защото ще са в близост и ще са търсени след като бъде построена автомагистрала "Хемус“.

"Няма скок в цените на имотите. Стойността на къщите по селата варира от 20 000 до 100 000 евро в зависимост от състоянието им. Апартаментите във Велико Търново се предлагат средно на около 550 евро за кв.м.", уточнява  Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase