Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Стотици килограми плодове, зеленчуци и други продукти останаха непродадени и търговците търпят загуби заради решението на Министерство на здравеопазването да затвори кооперативните пазари в дните около Великден.

В Благоевград местните производители останаха цяла седмица без възможност да предлагат плодовете и зеленчуците си, защото последния пазарен ден в града беше миналата сряда, а в другия традиционен пазарен ден - събота, тържището остана затворено.

Още по темата
 

Тържището в града вече е отворено, а производителите разказват, че им се е наложило да изхвърлят част от продукцията си, предава "Нова тв". Някои от тях произвеждат по-ранна такава, като именно тази не успяват да продадат, заради затварянето на пазарите. Въпреки това отбелязват, че те не са големи производители и загубите, които търпят ще бъдат по-малки.

„Хвърлям яйца всеки ден от началото на извънредното положение. Изкарвам 50 лв., а унищожавам продукция за 150 лв.“, споделя производител.

Представители на Община Благоевград обясняват, че движението на територията на пазара се осъществява еднопосочно. За реда се следи стриктно от охранителните органи.

Други продавачи разказват, че според тях организацията на работния процес е много добра. „Не виждам защо прекратиха работата ни, организацията е идеална. Условията в големите магазини са по-опасни“, смятат те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase