Снимка: БГНЕС

Националната пациентска организация разкрива телефонна линия за консултанции за пациенти с хронични заболявания в условията на пандемия - белодробни, сърдечни, диабет и други, пишат от Bulgaria ON AIR. Това обяви на брифинг в Министерския съвет председателят на организацията д-р Станимир Хасърджиев. Линията ще е отворена за обаждания в работно време от 9 д 18 ч.

"Подготвяме цялостен пакет с мерки. Целта е да предпазим най-уязвимите, това е един от вариантите за намаляване на жертвите", обясни той.
 
Има подсигурени виртуални стаи за преглед в случаи, че обадилите се хора имат нужда. 
 
"Трябва да сведем до минимум опасността тези хора да са контактни с болни и вирусоносители. Имаме една от най-ниските смъртности - дано я запазим. Към хората с хронични заболявания тепърва ще трябва специално внимание. На сайта на националната пациентска организация, където има информация за COVID-19, ще подаваме информация за новостите, които ежедневно излизат. Подсигурени са средствата за тази инициатива - от дарители, от компании, от чуждестранни посолства и се мисли за възможността хората да бъдат посещавани от лекари по домовете си", допълни д-р Хасърджиев. 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase