fallback

Близо 7 000 лв. дари ромската общност в Добрич на многопрофилната болница в града. Сумата е събрана само за три дни, съобщава Bulgaria ON AIR.

Средствата са събрани от десетки добричлии, част от които работят в чужбина, съобщи ромският лидер Живко Стоянов. Те са предназначени за защитни облекла и лични предпазни средства на медиците в МБАЛ–Добрич.

Живко Стоянов уточни, че основният двигател на кампанията е пожелал анонимност, а в нея са се включили хора от различни вероизповедания.

Младият ромски активист Джансер Ибрямов призова всички да помогнат според възможностите си за справянето с пандемията. Той изтъкна, че спонтанно се е включил в кампанията с лични средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

Аха, тоест парите които те не плащат за сметки?

29

Браво

преди 4 години

Това са си много пари при все че са събрани от ромската махала. Показва, че хората особено във времена на криза се грижат един за друг.

28

Друг

преди 4 години

Тц... Не дават тияПартията гръб от партийната субсидия уж..ромовете дали за изглаждане на...образ!!..Но малко не уцелват суматаВ сливен средно бе по ...2 ст на човекТук по 70 ст!!!После уж ще имат очи да кажат, ето давахмеДа вземат си изучат..доктор свой.., ..и....и....!!!Пара зито лог

fallback