Снимка: БГНЕС
fallback

Десетки автомобили със софийска регистрация са преминали през КПП-тата на Община Созопол с посочена причина в декларацията - притежание на имот.

Кметът на града Тихомир Янакиев определи ситуацията като обезпокоителна.

До влизането в сила на забраната за ненапускане на София през пропускателните пунктове морската община са преминали 80 автомобила.

“Наистина има доста присъстващи външни хора на територията на община Созопол и по-специално на територията на града Созопол и Черноморието и вилните зони на област Червенка, Буджака, а и доста повече, които са заминали всъщност надолу към Лозенец, Синеморец нататък. С най-голямо удоволствие бихме посрещнали всички желаещи да бъдат гости на община Созопол като цяло, но след като падне извънредното положение и след като премине тази епидемия“, каза кмета на града пред БНР.

Тихомир Янакиев посочи, че от новодошлите не се спазват превантивните мерки, като носене на маски и ограничаване на движението навън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 4 години

Не се ядойсвайте и това ще мине. После що няма туристи на "нашето" море? Няма да има! Много са негостоприемни. А в София всичко си е екстра! Тераса с изглед към Витоша/... А тази вечер Витоша е тъй красива като теменужен остров, плуващ в лунно-сребърни води... /, масичка с две запотени чаши "узо" - спомен от Гърция, лек ветрец-Владайското течение и в очакване на Възкресение Христово! Ще дойдат и по - хубави дни!

41

Карантина

преди 4 години

Ейййй простотия голяма! Тръгнали с аудита, бмвта - багажниците пълни с пиячка, скари бири! Абе спрете се малко! Какво искате да демонстрирате? Че сте много смели непукисти?

40

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЩе се изнесеш на *** ми.Гърците ще ти го подадат сополив за 5000 евро.

fallback