Снимка: БГНЕС
fallback
Около 50 души се очаква да се върнат от Англия в старозагорското село Паничерево, което е под полицейска блокада. Това съобщи кметът на селото Атанас Граматиков пред bTV.
 
Все още не е ясно дали те ще се върнат поотделно или на малки групи. На гражданите на селото е забранено да излизат или влизат в Паничерево. Има и поставени контролно-пропускателни пунктове. Граматиков коментира, че днес са били пропуснати двама души поради нужда от хемодиализа.
 
Кметът уточни, че обстановката за момента е спокойна. Блокадата на селото ще продължи две седмици, както беше и в Банско. Работят само здравната служба и хранителните магазини. На жителите се позволява да излизат само, за да си набяват храна и лекарства. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Bon

преди 4 години

А ....който избяга от болницата има ли здравни осигуровки, разбира се, че не, плащаме му лечението ние. А ако ние сме без видими симптоми, както е бил той, дали ще ни приемат веднага в болница те, разбира се, че не. А сега той дали ще има пари да си плати глобата от 5000 лв, разбира се, че не. И докога те ще реват, че са дискриминирани.

21

анонимен

преди 4 години

Не две седмици, а по 20 дни някъде и да си плащат всички тестове и последващо лечение! На читавите им писна това безобразие на гърба им! Ще изгоните всичко което става що годе от тука. И каква е тази карантина, при която някой влиза излиза посред пика на епидемията, а друг като лалугер скрит или ще се изподуши с тези маски? Като внасят зараза много важно то тези мерки....

20

Анонимен

преди 4 години

Тези 50 мераклии за великденско агнешко на софра с многобройната родаще ги сложат ли под карантина за 10-12 дена, за да се види дали не носят зараза?

fallback