Снимка: Dnes.bg
fallback

86-годишна пловдивчанка трогна екипа на "УМБАЛ Пловдив" в града, като дари пенсията си от 300 лв. на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени за медиците предпазни средства срещу COVID-19. Благородният жест е направен дни преди големия християнски празник – Великден, съобщават от лечебното заведение.

Дарителката е пациентка на болницата и многократно е лекувана в нея. Сутринта на Велики четвъртък е пристигнала на входа и заявила на охраната, че иска да отиде при изпълнителния директор. Отговорили й, че няма как да я пуснат, заради въведените противоепидемични мерки.

Oще по темата

Тогава тя позвънила на лекаря, който се е грижил за нея преди време и успял да я върне към живота. След като медикът слязъл, тя обяснила, защо е дошла и му връчила плика със сумата, за да го предаде на ръководството. Единствената молба на пенсионерката била името й да не бъде оповестявано публично.

"УМБАЛ-Пловдив% получи дарения от различни дарители, на които сме безкрайно благодарни, но жестът на тази възрастна жена ни трогна до сълзи", коментира пред Нова тв директорът д-р Динчо Генев.

"Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка. Независимо че идва един от най-големите християнски празници - Великден, останете си вкъщи", апелираха от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

Надявам се това да е лъжа. Ако не е как не ви е срам да вземете на наивната жена парите? Не е работа на народа да оправят държавните институции. За това се плащат данъци! Не стига че в момента в тази сфера работят на мижав процент от капацитета. А има и наивници дето пляскат...

21

Анонимен

преди 4 години

Дарения от толкова възрастни хора не трябва да се приемат. Стоят без пари след това и се чудят какво да правят. Не мисля, че са с всичкия си, а винаги има такива, които се възползват. Едно нормално общество не би допуснало хора с 300 лева пенсия да я даряват. Има хора, от които не трябва да се взема, колкото и да настояват да ти дадат.

20

Питър

преди 4 години

Дотук два позитивни коментара... Помислете какви хора сме и дали пък затова държавата ни не е клоаката на Европа. Браво на жената, това са българите, които ни дадоха държавата, която ние разсипахме с действия и бездействие! Браво и на Анонимен 13. За останалите още не е късно

fallback