Снимка: Pixabay
В област Добрич 10 души са глобени за неносене на предпазна маска на обществено място, съобщиха от ОД на МВР. Четирима от глобените са установени в Каварна. Данните са от понеделник до 16 часа. Продължават да се извършват проверки. Очаква се до края на деня да постъпят и цифри от останалите районни полицейски управления в областта.
 
Глобите още не са наложени, защото има срокове за обжалване. След като бъде докладвано на директора на ОД на МВР, той ще състави наказателните постановления. Другите постановления ще са на кмета, който също има издадена заповед за задължително носене на маски на обществени места. Общинската полиция също има право да налага санкции като е упълномощена по Закона за здравето да установява административни нарушения. 
Още по темата
 
От 12 април със заповед на министъра на здравеопазването носенето на маска или в краен случай шал на всички открити и закрити обществени места е задължително. Наредбата е в сила до 26 април. Според закона за здравето, глобата е 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лв.  
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase