Общ преглед

Макар и случаите на коронавирус в Германия да са доста, страната се сочи за пример за ниска смъртност от COVID-19.

В неделя стана ясно, че за първи път в страната от началото на епидемията броят на оздравелите от коронавирус превиши броя на заразените, съобщи берлинският институт по вирусология "Роберт Кох". По данни на института броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия към неделя е 120 479. Оздравелите пациенти са 60 200.

От последиците от заразяването с коронавируса в страната са починали 2673 души, което е един от най-ниските проценти в Европа.

Още по темата
Според мнозина експерти за сравнително ниската смъртност от COVID-19 в Германия има три ключови фактора: особеностите в разпространението на вируса, качеството на германското здравеопазване и дисциплината на германците.

С последното германците винаги са били пословични, въпреки че кадрите от големите градове през последните 2 уикенда ни навяват известно съмнение, поне що се отнася до това, което ние разбираме под дисциплина по време на пандемия.

В Германия забрана за посещения на паркове няма, но има строги правила за социална дистанция – забранено е събирането на повече от двама души на едно място, като изключения се правят единствено за семейства от едно и също домакинство.

Хубавото време този уикенд, съчетано с католическия Великден, буквално изкараха хората по паркове и градини. Как спазват жителите на Берлин социалната дистанция навън вижте в следващата галерия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар