Снимка: БГНЕС
fallback

Свещениците в Бургас не само дава причастие с обща лъжица, но много от свещениците отказаха да носят и предпазните облекла, които общината им осигури преди дни. Лично кметът Димитър Николов им раздаде защитни облекла и ги помоли да дадат пример на миряните, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Но свещениците не пожелаха да отслужат светата литургия на Цветница с предпазни шлемове. Сред тях е и отец Велик от храм "Света Богородица" отрано се подготвя за светата литургията.

Oще по темата


"Много се замъглява така и не става,пречи, особено в закрито помещение не става", обясни отец Велик.

Свещениците казват, че шлемовете и защитните облекла са им били раздадени преди да се забрани да се раздават върбови клонки за по-добра защита от вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 4 години

В църквата човек влиза да си пречисти душата а в Кауфланд продават закуски които са неопаковани и всеки може да ги пипа киха врху тях и няма как да бъдат измити.Това явно не носи риск от зарази инфекции и вируси според Бойко и ефрейтора генерал.Виновни са малките магазини,сергиите на пазара,върбата в църквата,разходката в природата...

52

Човек

преди 4 години

Някой си е поставил задачка да изкарат за всичко виновни свещениците.Щото на Литургия в момента ходят 15 човека за 1час седмично, а в големите вериги е стълпотворение.И после Църквата виновна.Овце сме и това е.Манипулират ни!А вчера храмовете празни, но ще кажат, отците са виновни за всичко.

51

Ха-ха

преди 4 години

Бойко да си сложи шлем незабавно!И от утре нова заповед всички да носят шлемове.Глоба 5000 лв.Така ще си изкараме лятото за по-голямо удобство.Те свещениците в храма да не асперират храчки от коронавирус?!Журналистите що не сложат по един шлем?Тези облекла ще са нужни ако отците правят изповед в инфекциозното.На журналята не им прави чест!

fallback