Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на Националното сдружение на общините Даниел Панов призова кметовете за строг контрол по спазване на ограничителните мерки по пазарите, съобщиха от НСОРБ.

Oще по темата
В открито писмо Панов, който е кмет на Велико Търново, отбелязва, че отварянето на пазарите през последните дни е било продиктувано от разбирането, че дава възможност на родните производители да продадат селскостопанската си продукция и че предоставя пряк достъп на гражданите до свежи продукти.

Панов призовава производителите, търговците, както и посетителите на пазарите да не излагат с действията си на риск живота и здравето на своите близки.

УС на НСОРБ изразява своята загриженост от факта, че поетапното въвеждане на облекчен режим за работата на пазарите в страната крие опасност да доведе до пренебрегване на действащите противоепидемични мерки и нарушаване на правилата на социална дистанция и строги санитарни изисквания.

Общински служители и множество доброволци инвестират своите сили и време, за да гарантират повсеместното прилагане на въведените мерки срещу коронавируса, се казва в обръщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

За бога братя.Не копувайте нио не яжте прилепи и змии.Пазете ближните си.

11

Анонимен

преди 4 години

Целият този цирк,в който са ни впрегнали,поради собствената си безпомощност да проумеят нещата с "коронавируса",поразително напомня на филма "Ни чул,ни видял",с Луи дьо Фюнес,който като всепризнат нарушиетел на правилата в градчето,го снабдяваше с храни.Но префектът реши,е нарушител и го бутнаха в затвора...и икономиката замря.Жените домакини се вдигнаха на бунт и даже и жената на префекта,поради което лекичко го пущаха през нощта от затвора,да контрабандира.Всичко се уреди и градчето утихна!

10

Анонимен

преди 4 години

Пазари и полувина...80%са роми които и касови апарати нямат,естествено ръкавици и маски

fallback