Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина.

Според семейството, от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

"Полицаите ми обясниха, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки", разказва ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина в Бургас.

"На сайта на Министерство на здравеопазването е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав - министър Ананиев или полицията?", пита той пред Нова тв.

Семейството увери, че спазват дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, които са препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути.

Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени, и апелират за по-голяма точност на наредбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 4 години

Ако е останало поне малко мозък на българина няма да пълним гушките на тия ***. Всички се обединете и обжалвайте тези глоби, това е недопустимо да обират народа дето и без това няма много.

53

Анонимен

преди 4 години

Изчетох целия сайт на МЗ, но такова нещо, каквото твърди нарушителя, не видях, май просто си търси извинение ама не би! Трябва дори да има срок за плащане, а още по-добре би било директно да му се дръпват парите от сметката :)

52

анонимен

преди 4 години

Има 3 способа за борба с коронавируса:1. Китайски - жестока карантина и наливане на колосална сума пари;2. Шведски - не правиш нищо;3. Български - обявяваш китайски, реализираш шведски и "усвояваш" парите.чета какво пишете и все повече се убеждавам колко е *** българина.Кучетата не са виновни.Съгласен съм че в БГ тези дето си разхождат кучетата не им събират лaйната, но за това че не ни дават да излизаме сме си виновни само ние, като си избираме такива да ни управляват.

fallback