Снимка: БГНЕС
fallback

В Банско започва масово изследване за COVID-19. Първо - тестове ще се направят на хората от т. нар. рисков контингент. Става въпрос за тези, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон - в хотели, заведения за хранене и ски училища. Ще бъдат направени около 1000 теста в града, съобщава БНТ.

Oще по темата

В приоритетната група за изследване ще са и хора работили на терен по време на карантината, а сред тях са медицински персонал, социални работници, служители на общинската администрация на МВР, пожарната служба, Планинската спасителна служба и други контактни лица по препоръка на общопрактикуващите лекари. Възможност да се изледват ще имат и граждани, които желаят. Ще се правят бързи тестове, при които се откриват антитела в организма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Не мина и месец от блокадата и ето Масово за 1000 души.

12

😀&#1

преди 4 години

НЕ ЗАПОЧВА. Масово означава от 9000 човека да се тестват 9000. При наличие на 1000 теста явно ще тестват 9 човека с един тест. Смешници.

11

кара.канчева

преди 4 години

50 са лекарите от Благоевград , през Банско и Разлог , до Г.Делчев !!!! , но вече са 30 след напускането им в Г. Делчев .Щабата обиди и унизи лекарите в Банско .

fallback