Снимка: Pixabay

Полицията в Пазарджик предупреждава гражданите да не вдигат на непознати телефонни повиквания, пишат от БНР. Предупреждението важи най-вече за телефонни номера с код 00 223. 

Кодът е на африканската държава Мали. Целта на измамниците е да поддържат разговора възможно най-дълго, което ще натрупа големи сметки на българските абонати.
Още по темата
 
"Това е някаква опция за печелене на средства от хора, които се обаждат от много далече, извън територията на Република България, по всяка вероятност от страни от Африка. Дори и на директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик имаше две подобни кликвания, на служебния му телефон. Тоест тези хора не подбират на чий телефон звънят, обикновено мобилен, и очакват връщане на обаждането, като по този начин човекът рискува да натрупа много висока сметка за мобилния си телефон, тъй като това са страни, които са извън ЕС и там тарифирането на минута е много по-голямо, в пъти над нормално допустимото. Призоваваме гражданите, когато получават подобни обаждания от непознати номера, особено с телефонни кодове, които са извън рамките на Европейския съюз, да не връщат обаждания. Апелираме затова да бъдат внимателни", заяви говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase