Снимка: БГНЕС
fallback
Изписват четвърти излекуван пациент с COVID-19 в Плевен. Мъжът е на 69 години със съпътстващи заболявания, но след лечението е показал отлични лабораторни резултати и отрицателен тест.
 
Девет са установените случаи на заразени в града, днес ще изписват четвъртия излекуван, а трима да под домашно лечение. Това съобщи Момчил Цветков, говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".
 
"Днес изписваме 69-годишен мъж, чийто Пи Си Ар (PCR) тест е бил отрицателен. Направен е и тест за антитела. Той беше от сравнително първите докарани в плевенската болница заболели. Прекара доста време в нея и вече е здрав, благодарение на лекарите. Той имаше и придружаващи заболявания, които изискваха особено внимание. Вече е излекуван и е вкъщи", каза Цветков. 
 
"Иначе в болницата имахме общо 9 случая, както е известно, като имаме изписани хора, имаме и такива за домашно лечение, които са с лека симптоматика или липса на такава. В болницата продължава да има само двама човека, които се лекуват от COVID-19 и неговите усложнения. Те са в стабилно състояние".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

браво

3

Анонимен

преди 4 години

Браво на плевенските лекари! Не изпуснаха нито един случай до сега. Има провинциални болници, в които е по-добре да не постъпваш. Виждат се от статистиката на жертвите.

2

Анонимен

преди 4 години

Излекуван от COVID-19!?Тия спасиха света...

fallback