Снимка: БГНЕС, архив
fallback

До 12 часа днес се очакваше язовир "Ивайловград" да достигне кота на преливане, съобщиха от областната администрация в Хасково.

В тази връзка са предприети всички мерки за безопасност. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е в непрекъснат контакт с кмета на Ивайловград Диана Овчарова и с кметовете на съседните общини. Информирани са и гръцките власти, уточняват от администрацията.

Към момента трите турбини на ВЕЦ-а на язовир "Ивайловград" работят и изхвърлят по 270 куб. м. вода в секунда.

Другият язовир от каскада "Арда" - "Студен кладенец", освобождава воден обем от 91 куб. м. в секунда. Ситуацията е спокойна.

Нормализира се обстановката в цялата област Хасково след обилните валежи през почивните дни. Няма нанесени сериозни щети по частни имоти и земеделски площи. Язовирът в хасковското село Мандра прелива през преливника. Няма опасност за населението, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Аномалия-малка страна, а много ***???

9

Лелее СМЕХ..

преди 4 години

ЗЛЕ, КОГА НЕМА ВОДА..... ЗЛЕ И КОГА ИМА.. ХАХАХААА.....!!УЖАС, ЕЙ...... ХЕМ СЪРБИ, ХЕМ БОЛИ...!ЕЙ, ТАКА Е У ВСЕКА ЛУДНИЦА!!!!НЕМА РАЗЛИКИ!

8

ha ha

преди 4 години

То може и Студена да прелее (след толкова дъжд и сняг) - дано не трябва да спасяваме Перничани от Потоп! Бати Боко ще даде още 24 Милиона да направи дига да пази града - от 25 милионния му пробит водопровод... И понеже сме в Извънредно положение - няма д има конкурс (както и за 14 км тръбичка за 25 милиона) - но ще намерят един здрав Багерист (съученик на ББ) който смело ще се включи и направи дигата до есента. Само за 24 милиона...

fallback