fallback

Двама български музиканти са блокирани на круизен кораб с регистрирани случаи на коронавирус. Те са изолирани в кабините си, след като единият от тях е имал контакт с болен от коронавирус лекар.  И двамата не са заразени. Персоналът им носи храна. Един от сънародниците на кораба - Атанас Ловчинов, сподели притеснението си в ефира на "България сутрин".

"200 от хората на кораба са заразени. Те са филипинци. Има хора, които не са тествани и това си е жива опасност", добави той.
Oще по темата


МВнР е стартирало процедура по прибирането на сънародниците ни с автобуси.

"Трябва да чакаме 2 седмици за разрешителни за зелени коридори. Това е скъпа процедура", добави музикантът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че сънародниците ни са изплашени, че трябва да стоят на кораба 2 седмици, докато чакат да се приберат.

"За това време много неща могат да се случат. Лекарят, диагностициран с COVID-19 на кораба, преболедува и сега е дал отрицателна проба за вируса. Ние може да сме изолирани в стаите ни, но хората, които ни носят храна дори не са изследвани",  добави той.

Ловчинов каза още, че заради COVID-19 е пострадал и бизнесът му.

"Трудно е да го ръководя от далече. Не вярвах, че този вирус ще донесе със себе си такива последствия. Аз съм на 63 години. Такова нещо не съм виждал досега", заяви музикантът.

Когато музикантът се прибере в България, той най-вероятно ще създаде песен за вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Мисля че човека от 20 г. свири на кораба. И сега..има ли път към Родината?

14

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се радва, че има безплатна храна и вода. Да си стои там, да се пече на терасата си. Ние сме много по-зле от него в момента. Не ги разбирам. А и е изкарал поне едни 10000 евро.

13

Анонимен

преди 4 години

Мисля, че този човек беше един от участниците в "Гласът на България".

fallback