Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Пътните такси са държавни такси и подлежат на плащане дори в ситуация на извънредно положение. Това заяви проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

В условия на криза становището на АПИ не бива да бъде разглеждано като липса на солидарност, подчерта той пред БНР.

Според Асенов АПИ има "обективни прагматични аргументи", които не позволяват да се удължи срока на неизползваните заради ограничителните мерки вече закупени от гражданите винетки.

Oще по темата

Олег Асенов смята, че е важно да се види какъв е обхватът на целевата група, а тук "говорим за по-малко от половината потребители на пътя".

Директивата, по която се събират таксите, забранява поставянето на една група в позиция на дискриминация спрямо друга, изтъкна той. Дискриминирани могат да се окажат 52% от потребителите, които са закупили краткосрочни винетки и не биха могри да се възползват от евентуално удължаване на срока за ползване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

Ами Гражданската отговорност като не караш защо да я плащаш!?Не стига, че я увеличиха заради 15 братчеди които поискали обезщетениеЗаради същите тия които сега се връщат от чужбина и нямат осигуровкиДържавата им плаща лечението в болница а ние внасяме осигуровки

21

Съд до дупка!

преди 4 години

Дали след два месеца или след 2 години но все някой ден това извънредно положение ще свърши и тогава ВЕДНАГА ЗАВЕЖДАМ ДЕЛО СРЕЩУ АПИ И ЛИЧНО СРЕЩУ ОЛЕГ АСЕНОВ поне вече няма как да се отметне като е цитиран от всички медии. Ще плащат!!!!!

20

Съд до дупка!

преди 4 години

СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВАТА И ЛИЧНО НА ИЗМАМНИКА ОЛЕГ АСЕНОВ веднага след приключване на извънредното положение!Дори ако корумпираният български съд ги оправдае, ще ги осъдите в Страсбург!За последните 10 години България е платила почти 15,8 милиона лева обезщетения по дела срещу държавата, заведени в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.За периода от 2009 до 2019 г. приключилите с решение на Съда в Страсбург съдебни производства са 751 броя, а висящите са 150 броя. От приключилите 751 броя дела пред ЕСПЧ, с осъдителен характер са 457 броя.

fallback