Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Oще по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

Пак ли тази, бе...

преди 4 години

О, това е същата онази овца, дето блееше и във Фейсбук и по Нова ТВ и се обясняваше как са във ВИП стаята и колко са некадърни лекарите. Кой знае колко време го е държала това дете у дома преди да го заведе на лекар. Дано детето се оправи; виж, за такива *** като тази ни лек има, ни ваксина....

216

Стамат

преди 4 години

До БАКТЕРИАЛНА ВАКСИНА 219Я кажи как така има ваксина срещу туберкулоза, тогава, като туберкулозата се причинява от бактерия?Всички са доктори в Интернед.

215

Анонимен

преди 4 години

Ваксината срещу пневмония е срещу бактериите пневмококи. Не защитава срещу вирусна или химическа пневмония. Не съм сигурна че би помогнала срещу ковид-пневмония. Дано детенцето да се оправи, това е най-важното.

fallback