Снимка: БГНЕС
fallback

Над 25 тона храсти, клони, битови отпадъци и наноси от кал по подпорните стени на река Струма в Перник са извозени само през март, съобщава общинският пресцентър.

Oще по темата

В условията на извънредно положение служителите на почистващата фирма продължават работата си, като от днес се почистват подпорните стени при градския парк. Продължава и събирането на наносите от кал с автоматизирана теxника по бетонните прагове в коритото на Струма, което започна през декември миналата година.

На страницата на община Перник във Фейсбук и на електронната поща са получени над 150 писма, в които перничани изразяват задоволството си от почистването на реката. Много от тях дават и препоръки, които ще бъдат взети предвид при бъдещото облагородяване на района.

Работата ще продължи, докато не бъдат почистени коритото и подпорните стени до бившата лимонадена фабрика, както в посока кв. "Изток".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

И в Перник ли са Роми?

7

Краси

преди 4 години

РБ е превърната в сметище!Около всички населени места-малки и големи,покрай всички пътища е пълно с боклyци.А пък за "мааалите" не ми се говори.Няма съзнание,но и няма глоби.

6

Anonimen

преди 4 години

А с кученцата кво стана

fallback