Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Подобрява се състоянието на петимата пациенти с коронавирус в областната болница в Сливен, съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в града.

Oще по темата
Те са настанени в Отделението по инфекциозни болести и са на възраст от 31 до 75 години, трима мъже и две жени.

Трима от болните са с двустранна бронхопневмония, а другите двама - със суха кашлица и пристъпи на задух. На всички се подава кислород.

Към 1 април състоянието на петимата пациенти се подобрява. Направени са контролни рентгенови снимки, които показват, че няма задълбочаване на диагностицираните пневмонии. След 7 април ще започне вземането на първите контролни проби с PCR тестове, предаде БТА.

Болницата разполага с всички лекарства, необходими за лечението на пациенти с коронавирус. От Националния кризисен щаб е предоставен и медикаментът хлороквин.

Сливенски полицаи са установили четири нарушения на карантината, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Образувани са били досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура, като трите от тях са в Сливен, едно - в Твърдица.
През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 458 проверки за спазване на карантината, като 245 от тях в Сливен, 118 - в Нова Загора, Котел - 63 и Твърдица - 32.

Полицаи са посетили осем сигнала за струпване на хора, извършени са множество проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени три акта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

що за безмислени спорове

6

анонимен

преди 4 години

АЗ ЖИВЕЯ ДО ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ. КАТО ТУББОЛНИЦА ИМА СГРАДА ГОЛЯМА С ИНТЕРЕСНА АРХИТЕКТУРА НО Е ОСТАВЕНА НА ПРИРОДНИТЕ СТИХИИ И СЕ РУШИ, ОТДЕЛНО ВАНДАЛИ СА Я ИЗКОРМИЛИ ОТВСЯКЪДЕ. АПЕТИТНО МЯСТО. ЕДИН БИВШ ГРАДОНАЧАЛНИК СЕ ОПИТА ДАА Я ПРИВАТИЗИРА НО НЕ СЕ ПОЛУЧИ. НАМИРА СЕ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР. ОГРОМНА ПЛОЩ. СИГУРНО ИМА И ДРУГИ АПЕТИТИ НО Е ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЗА КОЙТО НИКОЙ НЕ СЕ ГРИЖИ.

5

Колев

преди 4 години

До АнонименТочно си е отделение. Тубболница няма. Има още едно отделение по белодробни то също е до инфекциозно. Двете са към МБАЛ д-р Иван Селимински.

fallback