Снимка: БГНЕС
fallback

Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе окончателно решение с колко ще поевтинеят газът, парното и топлата вода от днес, съобщава Bulgaria ON AIR.

Всички цени, които вече бяха обсъдени, ще бъдат преизчислени, след като "Булгаргаз" обяви, че синьото гориво може да поевтинее с повече от предвидените 40 процента.

Новият начин на определяне на цените на газа, който "Булгаргаз" договори с руския си доставчик "Газпром" и поевтиняването на петрола на световните пазари, прави възможно синьото гориво да струва по-малко от оповестените вече 40%. Това, макар и с малко, ще свали още надолу обявеното намаление на парното и топлата вода.

За различните градовете беше изчислявано между 8% за Варна и 25 на сто за София. Окончателните цени енергийният регулатор ще определи в късния следобед и те ще влязат в сила от днес. Промяна при цената на електроенергията няма да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

колкото бензина при 10 долара на барел - с николко

13

и ще се пенси

преди 4 години

Тази сутрин отскочих и платих сметките; за парно дадох 117.23 лв, при условие, че само в стаята на синковеца го пускам!От икономия аз и съпругата си лягаме на походни легла в банята; тя е с 12 м2; там е около 28 градуса.Нищо не купуваме, нищо .. само и само да оцелеем.Днес в центъра на Областния град гледам, че и хора по централните улици няма.Бойко Борисов вече не се появява по телевизора и да ни каже нещо добро; то няма и смисъл, доброто е вече в миналото.

12

Задна дата

преди 4 години

Като четете подобни новини, погледнете календара.

fallback