Снимка: БГНЕС
fallback

В цялата страна са съставени над 300 актове за разходки, въпреки обявените противоепидемичните мерки, които целят избягването на трупване на хора на обществени места. Всеки един от тях е на стойност от 5000 лева, съобщават от  БНР.

Санкционираните са от различни краища на страната, като най-много случаи има в големите градове.

Най-често жителите на градовете се глобяват от органите на МВР заради разходки в парковете и места, които са забранени. На всеки един от тях е издаден акт от патрулите на полицията на стойност 5 000 лева.

От МВР допълват, че не са малко и досъдебните производства заради нарушаване на карантината в различни области на страната.

Проверките от страна на екипите на полицията ще продължат и в следващите дни, уточняват от вътрешното министерство.

Още преди седмица екипите на полицията са инструктирани да обикалят по паркове и градини - там, където пространствата са големи, като в градовете, и има градски паркове обиколките се правят от автомобили.

Чрез мегафони полицаите предупреждават хората да напуснат забранените за разходка пространства.

В същото време хората под карантина у нас са над 25 хиляди. Техният брой обаче е променлив, отбелязват от полицията, тъй като към едни ограничителните мерки отпадат, а към други се налагат.

Над 300 са и досъдебните производства в цялата страна за нарушена карантината, обясняват още от вътрешното министерство.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

Лудост

преди 4 години

Как може в държава, която е бедна и заплатите масово са 600-800лв, да се налагат глоби от 5000лв, еми как ще ги платят тея хора, да не си мислят, че българите си имаме по 5000лв в джоба без проблем! Ще теглят кредити хората, за тази глоба и ще я изплащат с години, а на тези, които не им дават кредити, незнам какво ще правят, това е обричане на собствения си народ! Спрямо българските заплати, глобата не трябва да е повече от 100лв и ще бъде с пи-голям ефект, защото ще се налага масово!

203

Ели

преди 4 години

Веднага напуснете парка и марш в автобуса към Лидл и А1, там е разрешено!

202

Анонимен

преди 4 години

Тия глоби много лесно могат да отпаднат в съда, така че търсете правата си в съда.

fallback