Снимка: Pixabay
fallback

Преди няколко седмици Бранимир Колев се прибира от Банско в Бургас. Малко по-късно става ясно, че е имал контакт с израелски туристи, които са заразени с COVID-19. Появяват се и част от симптомите на заболяването, като кашлицата. За това Бранимир решава да си направи тест, но получава многократен отказ да се изследва.

"За съжаление никой не ме потърси, за да проконтролира състоянието ми. Когато сезонът за нас приключи, трябваше да се приберем по градовете. Тогава аз се изследвах лично за себе си и се поставих под 14-дневна изолация", разказва Колев пред NOVA.

"Потърсих 112, откъдето ме прехвърлиха към РЗИ. От здравната инспекция ми казаха да се свържа с личния си лекар, защото той решавал. Той ми каза да си стоя вкъщи, защото ако съм отидел до РЗИ или в Инфекциозно отделение, съм щял да лепна нещо друго и едва ли щели да ме излекуват", обясни още мъжът.

Той се прибрал от Банско с кашлица, висока температура обаче нямал. "Това ме притесняваше, защото чрез тази кашлица аз мога да заразя всички други около мен. Поддържах връзка с личния си лекар 14 дни", каза той.

"Първата седмица след като разбрах, че съм бил контактен, издирвах къде да си направя тест. Пробата ми засега е отрицателна, което ме радва. Следващ тест никой не ми е казал кога трябва да си направя", заключи Бранимир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонименвсички контактни трябва да се изследват, по твоята логика - какъв е смисъла да се прави тест само на болните, така и така са болни, с теста няама да оздравеят по-бързо.

16

Анонимен

преди 4 години

Мъжът сигурно е красив та са го пуснали за накачвач.:)))))))))))

15

wfff

преди 4 години

един герберски *** си пише и плюе. Алооо, другарю, бил е контактен със заразени, това е достатъчно да го изследват, ама ние наливаме милиарди в касата а бою икономисва на наш гръб и не ще да харчи тестове и доктори за простолюдието, затова му отказват. Човека се е тествал в частна клиника и е платил. Защо тогава си правим здравни осигуровки.Или нашите пари са само за герберските хрантутници.И затвор ви е малко.

fallback