Снимка: Pixabay
fallback
27-годишен мъж е нарушил поставената му карантина, като няколко пъти излизал до магазина в русенското село Тетово, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе, цитирани от в. Монитор. 
 
Съселяните му го издали, тъй като знаели, че той трябва да спазва предписанията на здравните власти и да си стои вкъщи 14 дни. Хората подали сигнал чрез тел. 112 на 28 март.
 
30-годишна жена от Русе, също поставена под карантина, е пренебрегнала забраната и напуснала дома си в русенския квартал "Здравец". На 27 март към 13,25 часа служители на полицията установили нарушението. Оказало се, че жената е излязла, за да отиде на друг адрес в града, след което се върнала.
 
Образувани са досъдебни производства и по двата случая. При нарушение на карантината законът предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
 
Близо 750 човека са поставени под карантина в Русенско. Повече от две трети са в Русе, а останалите се разпределят в другите седем общини на областта. Китайка, завърнала се от родината си към средата на февруари беше сред първите карантирани. Тогава епидемията бе в силата си в Китай, а у нас все още нямаше забрана за влизане на пътници от рискови страни. По време на 14-дневната изолация жената не прояви признаци на заболяването. До този момент в Русенска област няма доказан случай на човек с коронавирусна инфекция. Взети са над 400 проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

До Анонименпише го в закона за карантината, но чукча-писатель, чукча-не читательЯ пак, кой закон и къде?

18

Анонимен

преди 4 години

Следващата мярка трябва да съберат всички *** по стадионите, както в Чили преди време. И без това никаква полза няма от тях.

17

Анонимен

преди 4 години

До АнонименОт самото начало на налагане на карантина не е помислено, кой ще им доставя храна и хигиенни средства.пише го в закона за карантината, но чукча-писатель, чукча-не читатель.

fallback