Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Народното събрание спира редовните си заседания. С решение на председателския съвет депутатите ще се събират само, за да обсъждат законодателство, свързано с въведеното извънредно положение. Депутатите от БСП обаче бяха категорично против.
Oще по темата


"Това, което направиха всички останали без БСП, беше, че ние оставихме правителството да изхарчи над 4 млрд. лева не просто без обществени поръчки, ами и без абсолютно никакъв контрол. Големият проблем е, че на едни хора им е дадена огромна власт - лекарите и военните. На тях е дадена задачата да надвият коронавируса", коментира депутатът от БСП  Антон Кутев в "Денят ON AIR".

Според него това е правилно, но Щабът няма да отговаря за това колко хора ще загубят бизнеса си, колко ще са безработните, нито за това по какъв начин се ограничават свободите на хората и когато парламентът го няма, тези проблеми остават непокрити.

Кутев бе категоричен, че спирането на работата на парламента е крачка 200 години назад.

"Не е време за политиканстване. Проблемът не е дали някой ще ни чуе. Друг въпрос е кой ще защити онези граждани, които са на ръба на оцеляването си. Няма никакво съмнение, че всички политици искаме да изведем България от тази криза, в която се намира. Въпросът е кои са пътищата", заяви той пред  Bulgaria ON AIR.

Според него ако не ходят на работа, депутатите ще проявят страхливост.

 

 

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Редно е да си намалят и заплатите. Иначе има достатъчно платформи и методи за комуникация, за да се провеждат заседания и без да присъстват физически в залата.

9

портрета от стената

преди 4 години

Кутев !? Аааа тииии, все пааак, призна ли третия пол ?

8

На пазар

преди 4 години

От Народното събрание няма нужда, но бизнеса е необходим.

fallback