Снимка: БГНЕС
fallback

Около 100 войници изградиха за три часа военнополева болница в зала "ОЗК Арена Русе" под ръководството на командира на военно формирование 34 200 - Шумен, полковник Добромир Добрев.

Той обясни, че за целта са били задействани два модула. Триста легла с дюшеци са били доставени в Русе от базата на ДА "Държавен резерв и военновременни запаси" в Силистра. Началото на занятието е било поставено в 9.00 часа тази сутрин, като за общо шест часа, заедно с товаренето и транспортирането, всичко е готово.

В залата са поставени 237 легла, а останалите 63 са разположени в други специални помещения. Има обособени лекарски кабинети, места за медицински екипи, за столова, както и санитарни възли.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров, който е основен координатор от страна на община Русе в занятието, обясни, че предстои залата да бъде дезинфекцирана, като имуществото ще остане за съхранение в нея.

"От страна на общината ще предоставим организационна и логистична помощ при необходимост", заяви Димитров, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 4 години

Лично мен тези картини от спортните зали с легла ме плашат !По-добре цели Болници да се направят инфекциозни , изкарват кожни ,очни, психологични, гинекологични, и тн .Примелно - ВМА с поликлиниката инфекциозна , Св. Екатерина кардио и неврология, Майчин дом гинекология ,

49

haha

преди 4 години

По тъпо ,от това за сложиш на карантита 300 -500 лица на едно място ,не може да бъде *********************************************************************може, може. 3000 - 5000 лица на едно място.

48

Анонимен

преди 4 години

Айде изкарвайте най после армията по улиците !! Никой да не се скита безцелно по тях !!! Разни пенси менсии всичко по къщите !!! Спасете ни вече от тоя скапан вирус !!!

fallback