Снимка: БГНЕС
fallback

4-годишното момиченце, което е настанено за лечение с двустранна пневмония в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново не е било имунизирано и майката му е антиваксър,  заяви директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев, цитиран от "Борба".

Детето е тествано за COVID-19 и резултатите се очакват по-късно днес, но според лекарите надали става въпрос за коронавирус.

Oще по темата

Според началникът на търновската болница липсата на поставени ваксини е предпоставка за по-тежко протичане на всякакви инфекции. Болничният шеф сподели, че заради усложненото състояние на малката пациентка, с колегите му са се консултирали със специалисти от Клиниката по детска гръдна хирургия на УМБАЛСМ "И. Пирогов" и се прави всичко необходимо за овладяване на болестта.

"Към момента детето не е на кислородотерапия и няма температура. С майката се намират във ВИП стая и са изолирани. С тях се действа като с позитивни за коронавирус, докато не излязат резултатите от взетите вчера проби. Очакваме да стане ясно дали става дума за COVID-19 довечера или утре сутринта", обясни д-р Филев.

Той заяви, че след публикации в социалните мрежи е имало суматоха в педиатрията и няколко родители са прибрали децата си от болницата. Желание да напусне отделението проявила дори една от медицинските сестри.

"Педиатрията в момента работи нормално, не е под карантина. Ако се окаже, че пробите на детето са положителни, отделението ще бъде затворено. Предполагам обаче, че резултатите ще са отрицателни. От извършените лабораторни изследвания заключваме, че това е бактериална инфекция", допълни д-р Филев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 4 години

До 71Всъщност съм достатъчно запозната, мерси. В статията никъде не е казано,че детето има плевнония, каквато много от ваксинираните деца/ възрастни също развиват.

63

До 69

преди 4 години

Запознайте се със задължителния имунизационен календар и имунизацията против пневмококова инфекция. Също и какво причинява тя. Тогава ще разберете какво общо има неваксинирането на децата и тежките пневмонии.

62

ЕЕМ

преди 4 години

Хомеопатията е нищо под форма на нещо, което не върши нищо.

fallback