fallback

Коронавирусът ще засегне най-вече финансовата и икономическата система на държавите. Това заяви експертът по международна сигурност Димитър Гърдев в "Денят ON AIR".

"Най-важно е икономиката да бъде запазена като структура. Докъде това ще се получи, зависи от размера на кризата и нейната продължителност", допълни той.

По думите му системите, разработени за взаимопомощ между държавите в ЕС, явно имат нужда от сериозна промяна и в първите седмици от кризата всеки се оправя както може.

"Тази криза най-вероятно може и да не е само епизодична. Живеем в такъв свят, че той е глобален, бизнесът е такъв, че има много сериозни потоци на хора. Трябва да бъдат изградени постоянно работещи механизми за справяне с такива явления", допълни още експертът по международна сигурност пред Bulgaria ON AIR.

Според него България и ЕС трябва да преразгледат абсолютно всички свои запаси, а да молим съседните държави за помощ означавало, че нямаме подготовка.

"Много бавно се взимат тези решения. На европейско ниво почти не виждаме такова действие, държавите бяха оставени да се борят самостоятелно. Държави като Китай и Русия се оказаха с доста сериозни успехи със справянето с подобна пандемия", смята Гърдев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Фридо

преди 4 години

Вместо да затворят вируса затвориха хората като затворници ,вместо да затворят пристигащите за 15 дена затвориха народа за неограничено време ,мерките требваше да са на границата ся раздавай милиарди на бедните бизнесмени , с тия пари може да се сложат проследяващи гривни на всички пристигащи .Сега цялата икономика е под карантина ,нестандартен вирус иска нестандартни начини за борба ,а не кой биснес да инжектираме с пари

19

Анонимен

преди 4 години

До 10Продължителността на живот в Италия е 83 години, като средната възраст на починалите беше последно 79,5 г.Продължителността на живот в България е с 10 г по-малко от Италианската ;))))

18

То това е целта

преди 4 години

другото е цирк за балами под карантина

fallback