Снимка: БГНЕС
fallback

По разпореждане на Окръжна прокуратура – София се извършват проверки в аптечната мрежа на територията на Софийска област, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Целта е предприемане на мерки за предотвратяване на продажбата на лекарства на спекулативни цени, в условията на усложнена епидемична обстановка в страната.

Извършването на проверката е възложено на Регионална здравна инспекция, Регионална дирекция на комисията за защита на потребителите, Териториална Дирекция на НАП и Областна дирекция на МВР - София.

Към настоящия момент контролните органи са проверили редица аптеки, избрани на случаен принцип. 9 от тях са в Ботевград, 6 в Ихтиман, 6 в град Елин Пелин, 3 в Костинброд, 8 в  Самоков, 4 в Сливница, Божурище и Драгоман.

В резултат на извършените проверки са констатирани четири случая на нарушения в Елин Пелин. Те касаят липса на обозначени цени на изложените продукти и установена разлика между наличните пари в касата на търговския обект и реално извършените продажби. Не са установени случаи на спекула с цените на лекарствата.

Работата, свързана с извършването на проверки, продължава под надзора на Окръжна прокуратура - София и съответните районни прокуратури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Баровеца-СФ

преди 4 години

Аз съм ЗА контрол цените на жизненоважни продукти за човека през тежка криза за народа ни ,но трябва да се тръгне от складовете на едро и напред по веригата! В извънредно положение тези проверки и санкций са законни!

5

Анонимен

преди 4 години

Прокуратурага да си прибере проверяващите защото единственото което ще постигнат с тези проверки е да разнасят коронавирус от обект на обект. Достатъчно време прокуратурата се прави на интересна, време е да започне да издирва истинските престъпници.

4

Ч

преди 4 години

Прокуратурата може ли да посочи дефиниция на "спекула" в някой закон?Ако не може - как ще преследва някого за нещо което е морална, а не законова норма? Пак ли ние ще плащаме присъдите от ЕСПЧ?Не ни ли писна от милиционерсо-магнаурската школа?

fallback