Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

Сто и петдесет българи се връщат в България с полет от Лондон до Бургас. Самолетът трябва да кацне в 22.30 часа. Този факт породи сериозно недоволство в социалните мрежи.

Полемиката се води вече втори ден. Отправяха се даже и призиви за блокада на изхода на бургаското летище, за да не се допуснат завръщащите се на българска територия. Опасението на местните хора е, че може да бъде "донесена" зараза с коронавируса, предаде БНР.

Администратор на една от големите групи във Facebook изрази опасение от начина, по който те ще бъдат карантинирани.

Oще по темата
"Доброволна карантина какво значи? След като аз и мои колеги можем да си спрем бизнеса за седмица, две, три, колкото се наложи, да си върнат пратките от куриерите, за да минимизират тотално заплахата от тази зараза. Значи другите могат. Тези, които живеят навън, можеха да изчакат. Ако някой някъде неотложно трябва да се прибере, нека да се прибере, аз не съм против тези хора. Аз съм против това, че тук няма да последват никакви мерки", каза Мартин Пенчев.

Заради мерките за безопасност и забраната да се събират много хора на едно място днес протест няма да има.

От общинския кризисен щаб в Бургас коментираха, че е нормално българи да искат да се приберат в родината си.

Повечето пътници, които ще пристигнат тази вечер в Бургас, не са жители на града, а ще трябва да отпътуват към различни населени места. Те ще преминат през всички предвидени мерки за безопасност.

Други 200 българи ще заминат за Лондон с обратния полет за Лондон. Това казаха пред БНР кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

"Щабът взе решение за прибиращите се тази вечер от Великобритания да осигури безплатен автобус, който да ги транспортира". На всички, които кацат на летище Бургас, им се измерва телесната температура, обясниха те.

На КПП-тата на входовете и изходите на Бургас няма струпване на коли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Бай Иван

преди 4 години

Простите и кресливите, дето само знаят да плюят срещу страната, без да са дали грам принос за нея, сега се връщат от "новата си родина" подвили опашка, сигурно пак зъбите искат да си оправят ;) !!!

58

Един

преди 4 години

Държавата ни е безхаберна, това е геноцид!!!Защо се позволява това движение.Тези хора не се ли осигуряват там, чий ще го крепят тук???Какъв капацитет, мислят, има българското здравеопазване?Като всичко отмине пак ще нарамят дисагите за натам, но сега се сетили да се прибират.Бойко да ги вземе у тях в Банкя!!!

57

ivanov

преди 4 години

ДА СИ СТОЯТ ТАМ ,ХУБАВО Е ТАМ ЕВТИНО , ДА ХОДИЯТ ПО РЕТОРАНТИ И БАРОВЕ . ТУКА НЕ Е ДОБРЕ ТАМ ДА ХАР4АТ ГОЛИЯМАТА ПАРА ДЕТО СА ИСКАРАЛИ.

fallback