Снимка: Община Пловдив
fallback

Общ преглед
50 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в пловдивския квартал "Столипиново" е извозила фирмата за сметосъбиране само в събота, заяви директорът на ОП "Чистота" Николай Георгиев.

Допълнителна техника чисти чисти и "Столипиново" и "Шекер махала".  От 16 март в дните от понеделник до събота включително в район "Източен" работят един самосвал и един контейнеровоз повече, а от днес машините се увеличават с още един самосвал, с което общият им брой става шест.

В "Шекер махала" вече също се работи и в събота. От днес техниката там се увеличава с един самосвал и един челен товарач.

Редовно около контейнерите в тези квартали се образуват сметища, които се чистят няколко пъти дневно. Набелязани са и други критични места със силно замърсени междублокови пространства, където предстоят мащабни акции по почистването.

За да се предотвратят зарази, мерките по поддържане на хигиената и дезинфекцията се засилват, увери Николай Георгиев.С негова заповед всички служители на предприятието са длъжни да работят с маски.

Всички действия на "Чистота" са в изпълнение на извънредните мерки на общинския оперативен щаб за борба с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

vass666

преди 4 години

Заедно с този *** не можаха ли да изхвърлят и двукракия такъв,който трови градовете, природата и душите ни.Американци, кога ще измислите и ромавирус ?

19

БПФ

преди 4 години

ДОКОГА ще продължава това - с парите от джоба на нормалните данъкоплатци, да се ринат б0клуците на тая гнъсна сгaн? Длъжни ли са хората да плащат, защото *** го мързи да се разходи до контейнера? Това трябва да спре - или да ги изкарват под дулата на автоматите и да ги заставят сами да чистят, или да започнат да им удържат такса смет от всевъзможните помощи, които получават ПАК от нашия джоб, или да ги оставят да се задушат в собствената си мизурия !!!

18

Анонимен

преди 4 години

А кой ще плати масрафа, щото тия не плащат данък върху сгради и смет?

fallback