Снимка: БГНЕС
fallback

Жена на 59 години, завърнала от Лондон, е пациентката, диагностицирана с коронавирус, която е настанена в Карловската болница. Тя е пристигнала на летище "Пловдив" в петък вечерта.

Здравното заведение в Карлово разполага със специално отделение за такива случаи с 11 легла, пише БНР.

Жената е вдигнала температура ден след като е пристигнала. Тя е в добро състояние  няма кашлица и дихателни проблеми, но е със сърдечно заболяване и затова специалистите са преценили, че трябва да бъде приета в болница, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Oще по темата

Жената е контактувала само със сина си, който от вчера е поставен под домашна карантина , допълни Емил Кабаиванов. Тои е в добро здравослоовно състояние засега и е под каранитна.

Медиците, лекар и две сестри в Инфекциозното отделение, разполагат с предпазни средтва. То е оборудвано с необходимата апаратура. Всички те ще останат в болницата в следващите 14 дни като през това време здравното заведение ще подготви нов екип, който да ги смени.

168 са жителите на Община Карлово, които до момента са под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Анонимен

преди 4 години

Представете си стотици като нея безотговорни и да прииждат ежедневно.Ето ти стотици заразени и при нас.А ние глупаците си стоиме в къщи!

125

Анонимен

преди 4 години

Значи ние не можем да излезем от къщите си и от града за да отидем на селската си къщичка,а те постоянно прииждат от заразените страни и ни носят вируса.Логично ли е Господа Политици да затваряте градове,когато летищата са отворени и всеки си лети и разхожда напред назад.Тези безотговорни хора тръгват от заразените страни,качват се в самолети с по сумати хора в тях,кацат и се прибират.И какъв смисъл от това че била под карантина,като преди това е изпозаразила още 20-30 поне.

124

Анонимен

преди 4 години

Как пък не спряхте да пътувате напред,назад!Заради такива като нея заразата тръгна из целия свят.Кеф ви на екскурзия,кеф ви на гости,а ние ще си седим в къщи безработни и затворени!

fallback