Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 1 милиард души по света са затворени в домовете, докато в световен мащаб броят на жертвите от коронавируса надхвърля 11 хиляди, а САЩ предприеха мерки за блокиране, които вече са наложени в част от Европа, предава AFP.

Пандемията напълно парализира живота на цялата планета, ограничи движението, затвори училищата и принуди милиони да работят от вкъщи.

Oще по темата

Докато президентът Доналд Тръмп настояваше, че САЩ "печелят" войната срещу вируса, отделните щати засилиха ограниченията, като Ню Йорк и Илинойс се присъединиха към Калифорния, за да наредят на жителите си да останат у дома, съобщава "Фокус".

Броят на починалите нарасна над 11 хиляди в световен мащаб, като четеири хиляди от тях са от най-тежко засегнатата Италия, където броят на смъртните случаи се увеличи значително през последната седмица.

Според изчисленията над 900 милиона души са затворени в домовете си в 35 страни по света - включително 600 милиона са под пълна блокада според AFP.

Докато възрастните хора и хората с придружаващи заболявания са най-тежко засегнати от вируса, Световната здравна организация предупреди, че младите хора също са уязвими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

РЕШЕНИЕ

преди 4 години

имаме природен ресурс - Баце да национализира концесиите за добив на злато, като използва извънредното пложение, докато не отмине пандемията, рецесията и не ни доставят фърчилата дето платихме авансово

22

ЕГАТИ И СЦЕНАРИЯ

преди 4 години

Е няма по-организирано обяснение на подготвяната ни ГОЛЯМА РЕЦЕСИЯ.За вируса ще забравите в момента в който кризата ви удари по джоба. Стойте под карантина и зяпайте представлението .. филмчето от времето Виденовата криза, ще ви изглежда като този на Доню с умното село

21

Nn

преди 4 години

11хил в световен мащаб и заради това е зарворен целият свят.Явно светът яко е изпростял и постоянно си търси трагедия, която да съпреживява. То не беше плач за коали, же суи.... глобалното затопляне и кво ли не още. А от катастрофи,инфаркти,глад и жажда са умрели доста повече хора без някой да се впечатли. Взе да става някакъв нелеп цирк .

fallback