Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 342-ма английски туристи напуснаха Банско през последните дни. Автобусите бяха осигурени от британското посолство и ескортирани с полиция до летището, съобщават от БНР.

Около 50 англичани остават в жилищата си в курорта, като част от тях са под домашна карантина.

Основен ангажимент в подготовката за изтеглянето на британските туристи са имали представителите на МВР, общинският кризисен щаб и консулският агент в Банско Джеймс Хюс, който е и хотелиер.

„Отделно от тези хора, още седем или осем държави помагахме да се приберат в къщи. Беше много трудно и аз съм сигурен, че община Банско и от МВР Банско ще помогнат на хората да се приберат“.

Около 50 британски граждани остават в града, като немалка част от тях са под домашна карантина, тъй като са били в контакт с двата доказани случая на зараза с коронавирус на свои сънародници.

„Около 50 души, които като мен се чувстват у дома в Банско. Къде е проблемът, живеем в рай, магазините са пълни, въздухът е чист“, каза Джеймс Хюс.

В Банско са останали и руски граждани, които имат собствени апартаменти в курорта. Всички са информирани и спазват указанията и забраните.

В града не работи нито едно предприятие. Заради затварянето на почти всички обекти, с изключение на аптеки, хранителни магазини и две бензиностанции, е сведена до минимум и охранителната дейност.

Хиляди хора от Банско и съседните общини Разлог и Белица, са освободени от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

АНОНИМЕН

преди 4 години

Затова ли заслужаваме ни хората , че държавата не УМОРИ НЕ ТИ ЧУМИ , НЕ ТИ ВИРУСИ ЗАТВОРИХА, НИ БАНСКАЛЙ КАТО МИШКИ НЕ ХОДИМ , НА РАБОТА , УПРАВНИЦИТЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА, А ПЪК ТЕЛЕВИЗИЯТА Е ОТВРАТИТЕЛНА ПУСНЕТЕ ХОРАТА, НА РАБОТА НАПРЕЖЕНИЕТО, НА ВСИЧКИ НИ НАДЕЛЯВА УЖАС.

31

Анонимен

преди 4 години

Относно общоевропейския хуманизтм: ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ДА ИЗПРАТИ ПОМОЩ В КИТАЙ??? Само дърпаха от там информация и статистика за симулациите си за разпространението на вируса... Нищо не изпратиха! Сега Китай помага на Испания, Италия, Франция и Украйна с помощи - праща им самолети с дезинфектанти, екипи за медперсонала, маски, лекарства и т.нт за СВОЯ СМЕТКА!!! Те толкова за хуманизма. На европейците имам в предвид. Мисля, и за Германия бяха пратили някаква екипировка...

30

111

преди 4 години

Абе и в Тервел, има заразени, къде е рези,ах мушмороши,от РЗИ къде сте за едни сте майка а за други мащеха. Дайте гласност,кой са те. За това ли общината е затворена и не се пускат граждани защото управата е била в банско.*** мръсни и вашето време идва,гадове сте.

fallback