Снимка: БГНЕС
fallback

Напрежението в столичната белодробна болница "Света София" продължава. Преди дни, медицински сестри и медицински работници там заявиха, че обмислят колективна оставка, тъй като приемали пациенти, изследвани за Covid 19, без достатъчна защита.

Преди дни дни от двама души от лекарския персонал са подали заявление за напускане. В момента са останали само двама лекари.

Oще по темата

По-голямата част от медицинските сестри са напуснали. Има четирима напуснали, останали са две.
Набавени са предпазни средства - облекла, маски и ръкавици. Има единствено недостиг на респираторни маски, което притеснява най-много персоналът, съобщава bTV.

От белодробната болница призоваха доброволци, които имат желание, да се присъединят към екипа.

Миналия четвъртък е дадена справка за защитните средства, които са искали от Министерството на здравеопазването. Все още от там нямат отговор. Количествата са много малко и са на изчерпване.

"В момента е затишие пред буря. Тук ще се напълни, но ако до два-три дни не ни доставят, няма да има с какво да работим", обясняват медиците.

Те са си поръчали сами защитно облекло за многократна употреба, но това, което не могат си набавят са респираторните маски. Без тях не могат да работят. Другият проблем е кадровият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Тиииии

преди 4 години

Тия тикви неразбрана ли че респиратори са световен проблем и затова са карантините. По малко разболяли се за даден период и да могат да ползват маските. Евала на докторите, които работят! Другите трябва да имат забрана да работят в БГ!

23

Анонимен

преди 4 години

а защо не се национализират частните болници, поне временно ? днес имаше статия, че е изпратен болен от частна болница в дръжавна, защо ?

22

Анонимен

преди 4 години

Лекарите и сестрите са дезертьори. Искаха пари без работа. Сега им дават пари 1000 лева на човек над заплатата. Ето какъв е резултатът - не искат пари, а да получават пари без работа. Лъснаха всичките им лъжи и всичките им фалшиви искания. Хората познаха, че лекарите и сестрите ще са първите избягали при кризисна ситуация. И принуждават властта да не ги наказва за дезертьорството им. Искат привилегии и безнаказаност за съсловието си.

fallback